NELER YENI?
Yukleniyor...

GPO ile UAC ekran karartmayı devre dışı bırakmak


Teamviewer veya Ammyy gibi programlarla domainde olan ama şubede çalışan bir kullanıcının ekranına bağlandığınızda UAC devreye girdiği zaman ekran görüntüsü gelmez veya bağlantı kaybolur. Bunun sebebi UAC herhangi bir admin işlemi olduğunda kötü niyetli bir program onaylamayı otomatik yes demesin diye secure dektop denilen ayrıca bir masaüstü oturum açması ve bunu fiziksel ekranda gösterebilmesidir.



Her nekadar bu güvenlik sağlasa da kapatmak isteyebilirsiniz. Bunu domaindeki tüm bilgisayarlara uygulamak için Group Policy ile yapabilirsiniz.


GPM konsolunu açtıktan sonra Bilgisayarlarınızın bulunduğu OU nun üstünde bulunan bir Policye sağ tuşla tıklayıp Editi seçin (Ben burada örnek olarak Default Domain Policy seçtim. )

Sırası ile şu hiyerarşiyi takip edin.

Computer Configuration >> Windows Settings >> Security Settings >> Security Options

Kaşınıza gelen seçeneklerde aşağılara doğru "User Account Control: Switch to the secure desktop when prompting for elevation " satırına çift tıklayın.

Karşınıza gelen kutudan Define this policy setting: kutucuğunu tıklayarak seçeneklerin aktif hale gelmesini sağlayın daha sonra seçeneklerden Disabled seçin ve onaylayın.


Bilgisayarda hemen uygulanması istiyorsanız elle "çalıştır" uygulamasına "gpupdate /force" yazın.

Artık domaindeki pcler UAC çıktığında ekran karartmayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder